Nieuws

Witte kerst? Dacht het niet!

Klimaatexperts voorspellen een warme en droge winter met temperaturen tussen de 10 en 20 graden Celsius. De gemiddelde CO2 uitstoot van 2015 is verdrievoudigd in 2024. De grootste oorzaak hiervan zijn de boeren met het mestoverschot van hun overtollig vee. 95% van de veehouders overstijgen de huidige koolstofdioxide maatregelen, hier horen strengere gevolgen bij. Politici zijn bezorgd dat er geen sneeuw meer gaat vallen, tot de boeren hun “shit” onder controle krijgen.

Wij hebben een oud-kunstschaatser gesproken over deze situatie. Het is en zal altijd zijn passie zijn om op natuurijs te schaatsen, maar door de huidige omstandigheden forceren de boeren hem om naar kunstijsbanen te gaan. Nu kan de oudere generatie de vreugde van sneeuw en ijs niet meer delen met hun kinderen en kleinkinderen. De sneeuwpret die wij vroeger beleefden lijkt voorlopig nog een vage herinnering.

Karin Zalmsaus
Ik ben al 13 jaar een verslaggeefster bij het handelsblad. Het is belangrijk voor mij om mijn ongefilterde mening te uiten over de huidige maatschappelijke problemen.

Geef een reactie